Neurorevalidatie bij Aktiefysio

19-11-2018

Afgelopen maand heeft onze fysiotherapeut Ivana de cursus Neurorevalidatie bij Centraal Neurologische Aandoeningen (CNA) afgerond. Dit was een cursus waarbij de lichamelijke en cognitieve* gevolgen van een hersenbloeding/infarct, de ziekte van Parkinson, MS en dementie aan de orde kwamen. Ivana heeft in deze cursus geleerd wat er allemaal bij deze aandoeningen komt kijken en hoe iemand met ondersteuning van een fysiotherapeut de gevolgen in het dagelijks leven kan beperken.

 

Ongeveer 500.000 mensen in Nederland leven met de gevolgen van een hersenbloeding/infarct,  jaarlijks komen daar ongeveer nog eens 40.000 mensen bij. De gevolgen van een hersenbloeding/infarct worden soms onderschat en niet alles wordt altijd herkend. Hierdoor is de behandeling niet altijd even adequaat. Ivana zal u volgens de laatste wetenschappelijke inzichten behandelen zodat u de juiste zorg krijgt die u verdient.

 

Bent u of kent u iemand met een hersenbloeding/infarct, MS of dementie, en wilt u weten wat Ivana voor u/diegene kan betekenen. Maak een afspraak via 035-6230540 of stuur een mail naar info@aktiefysio.nl.

 

* het vermogen om kennis op te nemen en verwerken, maar ook zaken als waarnemen, denken, taal, bewustzijn, geheugen, aandacht en concentratie