Haptotherapie en burn-out

28-01-2019

Het overkomt iedereen wel eens: je wilt meer dan je aankan of je hebt niet goed ingeschat hoeveel energie iets kost. Je loopt tegen een grens aan en normaal gesproken houd je daar rekening mee. 
Bij een burn-out wordt het elastiek zover opgerekt tot het knapt, dit wordt vaak beschreven als: “van de ene op de andere dag lukte het niet meer”, “alle energie vloeide weg en ik kon me nergens meer op concentreren”.

In het geval van een burn-out, of als je het gevoel hebt daar tegenaan te lopen, draait het vooral om het leren aangeven en respecteren van je eigen grenzen.
Haptotherapie kan een goede bijdrage leveren aan het herstel van de balans van belastbaarheid en belasting. Centraal hierin staat de kunst om naar de signalen van het lichaam te luisteren en minder streng te zijn vanuit het verstand, het hoofd.

De kosten van de sessies worden in de aanvullende polissen (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Voor haptotherapie is geen verwijzing noodzakelijk.
Bij Aktiefysio is Jeanette Pierik onze haptotherapeut. U kunt bellen naar 035-6230540 of mailen naar info@aktiefysio.nl voor het maken van een afspraak.